GORAT-PADKA:18:04 - B763 NOS977 (I-NDDL) FL400:

27.04.2010r w locie na wschód - wg mnie ostatni uwieczniony na fotografii przelot. Dla mnie za to ostatnie pojawienie się AN225 na UL984 było między 2008 a 2010r, kiedy była w malowaniu "przejściowym", czyli była cała biała i zamiast czerwonego, miała już wtedy niebieski pasek. Pamietam, że to było lato, było burzowo, dochodził wieczór i leciała na wschód. Cynk o niej dał Czech z Ostrawy, który swego czasu udzielał się na siostrzanym forum.stesla pisze: 03 kwietnia 2018, 20:39 Witam!
Podniecenie przy okazji dzisiejszego lotu AN225 udzieliło się chyba wszystkim, mnie w pewnym sensie też, choć widywałem tę maszynę wiele razy, m.in. i w starym c/s. Ale tak na zimno już teraz zapytam czy ktoś pamięta kiedy Mrija ostatnio gościła na L984, bo na forum raczej tego się nie znajdzie (to tak dla sprawdzenia siebie, gdyż wiem kiedy to prawdopodobnie było)? Druga sprawa z tym skrótem KOVUS-PADKA to też nie jest do końca tak. Bardzo skrupulatnie podchodzę do takich rzeczy, stąd też i moje wątpliwości.
Pozdrawiam!
P.S.
Miron zrobiłeś to tak, że już chyba nie można było lepiej. Podziękowania jednak dla wszystkich robiących fotki. Ja się za to nie biorę, dlatego też podziwiam innych. Niech robi je ktoś, kto ma nt. jakieś pojęcie.
Pozdrawiam!
05 lipca 2013 L984 ADB501F LEJ-GML An225 UR-82060 G1312 Później na pewno raz widziałem ją z pracy. Myślę, że był to 2015.bartek15 pisze: 27.04.2010r w locie na wschód - wg mnie ostatni uwieczniony na fotografii przelot. Dla mnie za to ostatnie pojawienie się AN225 na UL984 było między 2008 a 2010r, kiedy była w malowaniu "przejściowym", czyli była cała biała i zamiast czerwonego, miała już wtedy niebieski pasek. Pamietam, że to było lato, było burzowo, dochodził wieczór i leciała na wschód. Cynk o niej dał Czech z Ostrawy, który swego czasu udzielał się na siostrzanym forum.