Pora na mnie
Mieszkam w Warszawie na osiedlu zwanym Bródno. Poniżej przedstawiam mapke i krótki opis.
http://www.domar.avx.pl/EPWA/2006/lis/25/map.jpg
UP851 - albo tutaj nic nie lata, albo latają przesunięte mocno na N. Czasem widze jakąś białą niteczke daleko, daleko od mojego mieszkanka, bez szans na fotki
UT711 - żadnych czterosilnikowych maszyn. W miare daleko, ale czasami da się zrobić fotki. Szczególnie FedEx na MD11F lubi latać troszkę przesunięty w strone mojego domu. Słońce bez względu na pore roku i godzine - OK. Jedyna przeszkoda w wychwycaniu samolotów, to brak okien na tamtą strone (tzn. prawie brak, bo tylko z okna kuchennego widać UT711. Problem w tym, że w kuchnii bywam bardzo rzadko, więc zerkam tylko wtedy jak tam jestem... no może czasmi posiedzę na stołeczku troszke
UM985 - daleko, brak okien i praktycznie same małe samoloty.
LDZ-RUDKA - chyba najlepsza dla mnie droga (chociaż nieoficjalna). Szczególnie ostatnio latają przesunięte trochę bardziej w strone mojego domu. Niestety monotonia ruchu - poza 2xB744 CX naprawde rzadko coś tu się spotyka. Nad działką są praktycznie w zenicie.
No i pozostaje okęcie, tam korytarzy jest sporo. Z większych maszyn można spotkać Emirates, Korean, Aeroflot, Lufthansa.
Pozdrawiam - Piotrek Z.