Chwała Wam za umilanie dni bez spottingów fotkami!
Samoloty na wysokościach przelotowych - GRUDZIEŃ 2008
Witam,
Jakieś 40 minut wychodząc z domu usłyszałem głośne buczenie,
patrzę do góry, a tu ze smugą centralnie po UL980 leci - AN22 Anteusz!
Matko Boska! ależ potężna maszyna!
Niestety nie miałem szans wrócić po aparat
Darek Rz też go widział - mam nadzieje, że przekazał info dalej i kotś go złapał
Ale widok potężny
edit: Zapomniałem dodać, że leciał na zachód
Pozdrawiam
Jakieś 40 minut wychodząc z domu usłyszałem głośne buczenie,
patrzę do góry, a tu ze smugą centralnie po UL980 leci - AN22 Anteusz!
Matko Boska! ależ potężna maszyna!
Niestety nie miałem szans wrócić po aparat
Darek Rz też go widział - mam nadzieje, że przekazał info dalej i kotś go złapał
Ale widok potężny
edit: Zapomniałem dodać, że leciał na zachód
Pozdrawiam
Witam
Eeee Paweł az taki duży to on nie był .Mi sie wydawał całkiem malutki jak go widzialem bez lornetki
.
Wszystko to nic w porównaniu z tym ze wczoraj okolo 9-tej rano nad Polską przeleciał mega rodzynek A343 Aerolineas Argentinas o regu LV-BMT ,ale widze ze nikt go nie zlapał ....szkoda.
Eeee Paweł az taki duży to on nie był .Mi sie wydawał całkiem malutki jak go widzialem bez lornetki
Wszystko to nic w porównaniu z tym ze wczoraj okolo 9-tej rano nad Polską przeleciał mega rodzynek A343 Aerolineas Argentinas o regu LV-BMT ,ale widze ze nikt go nie zlapał ....szkoda.
Kronos BP 26x70 , Garrett 30x100 ,Nikon Sportstar 8x25 EX
Darku miałem go troszeczkę bliżej niż Ty w idealnym zenicie i zapewniam Cie, że grzmiał potężnie, a gabarytowo też wydawał się olbrzymi,:->Darek Rz pisze:...Eeee Paweł az taki duży to on nie był .Mi sie wydawał całkiem malutki jak go widzialem bez lornetki.
leciał nisko na moje oko max to było ok FL270, poniżej chmur.
Pzdr.
Oj potrafi to być głośnePawel_S pisze:zapewniam Cie, że grzmiał potężnieDarek Rz pisze:...Eeee Paweł az taki duży to on nie był .Mi sie wydawał całkiem malutki jak go widzialem bez lornetki.
Wystarczy posłuchać:
http://pl.youtube.com/watch?v=2U0bXGHECCY
Próbuję sobie wyobrazić jak brzmiały szyki B17 nadlatujące nad Niemcy w czasie II wojny św...
ZRT460/457M
Był piękny!
Dzięki Grześkowi za cynk, niestety teleskop dopiero wyprowadzony z domu nie było szans na ustawienie ostrości :(
Poza tym jak dotąd dzień fajny, szkoda jednak że tyle cirrusów.
A tu przemiłe zaskoczenie, długo czekałem na taki przelot Delty:**** nade mną.
Ktoś wie co to za lot?Napewno to nie Delta 8 bo wcześniej widziałem ją na UM860, poszła ona jakby skrótem ALUKA-ROLKA o 12:49

UM860 12:56 UAE202 A388:

Z ciekawych był jeszcze SQ21 niestety dużo cirrusów i powietrze troche falowało..
Dzięki Grześkowi za cynk, niestety teleskop dopiero wyprowadzony z domu nie było szans na ustawienie ostrości :(
Poza tym jak dotąd dzień fajny, szkoda jednak że tyle cirrusów.
A tu przemiłe zaskoczenie, długo czekałem na taki przelot Delty:**** nade mną.
Ktoś wie co to za lot?Napewno to nie Delta 8 bo wcześniej widziałem ją na UM860, poszła ona jakby skrótem ALUKA-ROLKA o 12:49

UM860 12:56 UAE202 A388:

Z ciekawych był jeszcze SQ21 niestety dużo cirrusów i powietrze troche falowało..
Racja to DAL158 ATL-KWI i to był skrót BINKA-ROLKA :)
Fragment planu lotu: BINKA UL23 GRU UL621 LIN UM860 ROLKA.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl