KRONOS 20X60
Jestem obserwatorem od dłuższego czasu tego forum. Baaardzo się tym interesuję. Cieszę się że tu trafiłem jest po prostu super. Przelatujące samoloty na UL984 (bo akurat mieszkam nad) są po prostu piękne. Moja żona twierdzi że jestem nie normalny bo każdy przelatujący samolot który słychać "nie popuszczam" :) Chciałbym oprócz popatrzenia na radar jeszcze zobaczyć ich przez lornetkę. Kiedyś w przyszłości może jak uzbiera się trochę "drobnych" :) zakupię jakiś sprzęt do fotografowania by dzielić się z Wami tym pięknem. Drodzy koledzy chciałem w związku z tym iż bardzo mnie to interesuje chciałbym rozpocząć jakieś własne obserwacje swoim sprzętem. Dlatego jestem zainteresowany kupnem Lornetki KRONOS 20x60 w bardzo dobrym stanie najlepiej z podstawka do statywu lub nawet ze statywem w jakiejś dobrej cenie. Dlaczego KRONOS?? Dużo czytałem na ten temat i powiem szczerze że łatwo nie jest. Dlatego zdecydowałem się na moją pierwszą lornetkę do obserwacji przelotówek właśnie KRONOS 20x60. Statyw - podstawa nie ma się co rozdrabniać na ten temat. Jeżeli macie inne propozycje bardzo proszę. Chciałem poinformować Pana administratora iż bardzo przepraszam za ten post, bo raczej nie w tym miejscu go umieściłem, ale proszę o zrozumienie - to są moje pierwsze posty a to miejsce uważałem za najodpowiedniejsze. Ponieważ już od dłuższego czasu śledzę to forum i nie chcę bawić się w allegro itp. poczekam cierpliwie na kogoś kto będzie sprzedawał z Was. Jesteście profesjonalistami, a mi zależy na najlepszym sprzęcie.
Spokojnie, wybrałeś odpowiednie miejsce, zarówno tu, jak i w dziale "Na luzie" jest poprawnieviruss24 pisze:...przepraszam za ten post, bo raczej nie w tym miejscu go umieściłem...

Witam na forum!
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Witam, poniewaz jestem nowy na forum a nie chce robic smietnika, to przypne sie do tego post'a, rowniez poszukuje Kronosa 20 x 60, przeszukalem net, pobliskie gieldy i niestety jak widac model ten jest ciezki do kupienia a wręcz nie mozliwy. Natomiast zamiennik ktory mnie interesuje to Tento 20x60 wiec jezeli ktos wie kto lub gdzie mozna kupic prosze o info. Sry zalozyciela tematu za przyklejenie.
M.P.
M.P.
EPBK - UT711, UL23 - BPC 20x60
Witaj miron mieszkam na trasie Łańcut -Leżajsk. A co do lornetki to szkoda.... no nic będę dalej cierpliwie czekał.miron pisze:witaj Viruss24..
gdybyś napisał miesiąc wcześniej.. sprzedałem kronosa 20x60.. a skąd jesteś? bo ja też pod UL984 mieszkam..
Pozdrawiam wszystkich
- vader
- Administrator
- Obserwuję: niebo :)
- Kontakt:
Ja korzystam z lornetki 10x50 i do identyfikacji ze stosunkowo bliskiej odległości wystarczy. A do większego powerka korzystam z Mak'a.viruss24 pisze:Witaj miron mieszkam na trasie Łańcut -Leżajsk. A co do lornetki to szkoda.... no nic będę dalej cierpliwie czekał.miron pisze:witaj Viruss24..
gdybyś napisał miesiąc wcześniej.. sprzedałem kronosa 20x60.. a skąd jesteś? bo ja też pod UL984 mieszkam..
Pozdrawiam wszystkich
ps. pozdrawiam kolege z okolic

Witam.Kadet pisze:Witam, poniewaz jestem nowy na forum a nie chce robic smietnika, to przypne sie do tego post'a, rowniez poszukuje Kronosa 20 x 60, przeszukalem net, pobliskie gieldy i niestety jak widac model ten jest ciezki do kupienia a wręcz nie mozliwy. Natomiast zamiennik ktory mnie interesuje to Tento 20x60 wiec jezeli ktos wie kto lub gdzie mozna kupic prosze o info. Sry zalozyciela tematu za przyklejenie.
M.P.
Niby w sklepie pryzmat-fotooptyka Kronos jest dostępny. http://www.pryzmat-fotooptyka.com.pl/in ... &id_tow=53
NIe mam najlepszych wspomnień z zakupów u nich (produkt niby jest dostępny od ręki, a czeka sie na niego po zapłacie miesiącami, albo kasa dziwnie wsiąka w systemie bankowym), ale warto zapytać.
UL986, UP861, UP733, UN869, LASIS-DIBED
Vadera skąd Ty jesteś dokładnie ... Jeśli można oczywiście...Vader pisze:Ja korzystam z lornetki 10x50 i do identyfikacji ze stosunkowo bliskiej odległości wystarczy. A do większego powerka korzystam z Mak'a.viruss24 pisze:Witaj miron mieszkam na trasie Łańcut -Leżajsk. A co do lornetki to szkoda.... no nic będę dalej cierpliwie czekał.miron pisze:witaj Viruss24..
Pozdrawiam wszystkich
ps. pozdrawiam kolege z okolic
mick pisze:Witam.Kadet pisze:Witam, poniewaz jestem nowy na forum a nie chce robic smietnika, to przypne sie do tego post'a, rowniez poszukuje Kronosa 20 x 60, przeszukalem net, pobliskie gieldy i niestety jak widac model ten jest ciezki do kupienia a wręcz nie mozliwy. Natomiast zamiennik ktory mnie interesuje to Tento 20x60 wiec jezeli ktos wie kto lub gdzie mozna kupic prosze o info. Sry zalozyciela tematu za przyklejenie.
M.P.
Niby w sklepie pryzmat-fotooptyka Kronos jest dostępny. http://www.pryzmat-fotooptyka.com.pl/in ... &id_tow=53
NIe mam najlepszych wspomnień z zakupów u nich (produkt niby jest dostępny od ręki, a czeka sie na niego po zapłacie miesiącami, albo kasa dziwnie wsiąka w systemie bankowym), ale warto zapytać.
Wiadomość do administratora.... Ale chamówa. Jak tak można załatwiać swoje sprawy kosztem innych??? Ja się nie podszywam pod inne posty... Proszę coś z tym zrobić. Jesteście profesjonalistami. Tak się spraw nie załatwia. Ja rozumiem 1 post bo to pierwszy na forum... i na tym koniec. Ale kolejne..? Porażka. Albo ja jestem przewrażliwiony labo ktoś złamał wszelkie zasady normalnej konkurencji...
Co rozumiesz przez normalną konkurencję? Przecież lepiej tak, niż zakładanie dwóch identycznych tematów "kupię kronosa" jeden po drugimviruss24 pisze:Albo ja jestem przewrażliwiony labo ktoś złamał wszelkie zasady normalnej konkurencji...

Zresztą to forum różni się od innych m.in. tym, że nie ma tu żadnych zawiści, konkurencji, wyścigów szczurów itp., a przynajmniej nie ma czegoś takiego w negatywnym wydźwięku.
To, że jest to sprzęt deficytowy wiadomo od dawna, wiele już mieliśmy pytań o ten konkretny model, a kolega mick udzielił odpowiedzi: jest dostępny przynajmniej w "Pryzmat fotooptyka" - tam też go kupowaliśmy dla naszego kolegi Dan-a. Na pewno jeśli ktoś będzie miał ten sprzęt na zbyciu, odezwie się do autora tematu, lub założy swój własny (w stylu "sprzedam kronosa").
Nic się nie poradzi, że ceniony sprzęt, który zresztą został już chyba wycofany z produkcji, kosztuje swoje.
Grzegorz Tuszyński
www.grztus.pl
www.grztus.pl
Virus chyba sie pomyliles, nikt nikomu w parade nie wchodzi , link jest dla wszystkich, mozesz spokojnie wyslac zapytanie do sklepu i dostaniesz odpowiedz, to że wiele osob poszukuje Kronosa nie jest tajemnica a szkoda robic smietnik na forum i zakladac ten sam Topic 1000 razy, Czlowieku wyluzuj a admina prosze o zamkniecie ( o ile to mozliwe)
EPBK - UT711, UL23 - BPC 20x60