W wolnej chwili wszedłem na tą naszą stronkę www i mam kilka przemyśleń.
Po pierwsze każdy z nas chodzi po internecie – jeśli trafi nawet na ciekawą stronę to stara się tam zaglądać . Ale jeśli widzi że się tam nic nie dzieje to – nic nie zmienia - to już tam nie zagląda .
Druga strona medalu to fakt że wszyscy mamy mało czasu i nie można wymagać żeby ktoś stale to pilnował.
„Trzecia” strona medalu

Mam taka propozycję – może zmniejszyć margines na MENU (nie musi być takie szerokie) tam gdzie jest miejsce na informacje – wpisywać tytuły nowych wątków wraz z kawałkiem tekstu i linkiem na forum (mogą to być w większości posty z „uniwersytetu” i inne ciekawe – oczywiście po moderacji.
Z prawej strony można by utworzyć jeszcze jeden pasek – w którym od góry do dołu były by miniaturki fotek z forum – najnowsze i najciekawsze – takie rodzynki .
PODKREŚLAM – najnowsze i najciekawsze – nie koniecznie te o dużej jakości !!!!
Myślę ,ze była by to tez dobra motywacja dla młodszych uczestników forum – żeby coś ciekawego ustrzelić.
Ostatnia sprawa – to możliwość wystąpienia awarii serwera.
Już kilka razy pojawiały się problemy techniczne. Oczywiście mogą się zdarzać i pewnie co jakiś czas coś wyskoczy.
Dostałem propozycję od jednego z lokalnych portali ,żeby coś takiego o rnav zrobić .
Myślę ,ż e szkoda się dzielić i rozmieniać na drobne – więc można by wykorzystać tą propozycję robić zrzuty (archiwizację) www i forum – i w razie awarii serwera głównego – tylko przełączyć przekierowanie – do czasu usunięcia usterki .
Nie są to uwagi krytyczne – tylko sugestie – bo szkoda żeby ludzie przestali tu zaglądać – oczywiście mówię głównie o tych którzy jeszcze nie są na forum.
Pozdrawiam
KF