No nie dramatyzujcie z tą ciemnością i kanonem lektur szkolnych ostatnia przed Noworoczna podpowiedź książka nie była i chyba raczej nie bedzie lekturą szkolną ale jej przeczytanie i wiadomości z niej zaczerpnięte pomogły mi powalić na kolana szacowną komisję na egzaminie maturalnym z ... historii
Darku Rz trop raczej dobry
Szczęśliwego Nowego Roku Drodzy Spotterzy Maciej
Zagadka
Widzę że do rozwiązania droga długa i daleka tak jak czas akcji książki, można przyjąć że akcja zaczyna się w latach trzydziestych ubiegłego już wieku a kończy się w roku 1945 mam jednak nadzieję, że Wam rozwiązanie zajmie zdecydowanie mniej czasu
autorem oczywiście nie jest Mrożek, trop z Dywizjonem 303 jest właściwy, choć ... to nie ta półkula
autorem oczywiście nie jest Mrożek, trop z Dywizjonem 303 jest właściwy, choć ... to nie ta półkula
Nie, to nie ta książka i nie ten autor podpowiem jednak, iż zagadkowa pozycja literacka prócz cytowanego fragmentu o B747 nie dotyczy lotnictwa cywilnego
pisałem o ufundowaniu nagrody, tak tak nagroda niespodzianka dla zwycięzcy będzie
pisałem o ufundowaniu nagrody, tak tak nagroda niespodzianka dla zwycięzcy będzie