No chłopaki ładnie ładnie

Pozdrawiam Paweł
PozdrowieniaTe samoloty co lecą na południe od tego Virgina są przesunięte od UL980
Chodzi mi o to, że większość samolotów, które mają lecieć po UL980 lecą przesunięte na południe od tego korytarza. Rzadko lecą dokładnie po nim. Tak jest przynajmniej w mojej okolicy. Natomiast ten Virgin leciał dokładnie po UL980.Henry pisze:Dzięki za sprostowanie eltoro3.W ferworze robienia zdjęć nie przyjrzałem się iż to Korean ,ponieważ na tym korytku zdarza się KLM 747 .Tym bardziej jestem zdziwionyobecnością Koreana na tym korytku.A co do Virgin-a to obserwuje je daleko nad SUI (często parami) i jak by się przeniosły nad UL619 było by miło
![]()
Nie wiem co Masz na myśliPozdrowieniaTe samoloty co lecą na południe od tego Virgina są przesunięte od UL980
Tak z tym się zgadzam bo ja tak naprawdę będąc 10 nm na N od SUI to niewiele z nich mogę zobaczyć na UL980 (są daleko na S od SUI).Ale ten Virgin w centrum Polski niedaleko Ciebie był pewnie centralnie na tym korytku a dostał pewnie po raz pierwszy zauważonego przeze mnie crossa i znalazł się na UL 619. Oby takich skrótów więcejChodzi mi o to, że większość samolotów, które mają lecieć po UL980 lecą przesunięte na południe od tego korytarza. Rzadko lecą dokładnie po nim. Tak jest przynajmniej w mojej okolicy. Natomiast ten Virgin leciał dokładnie po UL980.
UL980 przebiega przez punkt LDZ od którego jestem ok 15nm na południe. Bardzo często mam samoloty w zenicie, a czasem jeszcze bardziej przesunięte na południe. Wniosek z tego, że mogą one lecieć nawet 30nm od punktu LDZ na południe. A nocą jest to nagminne.Henry pisze:Tak z tym się zgadzam bo ja tak naprawdę będąc 10 nm na N od SUI to niewiele z nich mogę zobaczyć na UL980 (są daleko na S od SUI).Ale ten Virgin w centrum Polski niedaleko Ciebie był pewnie centralnie na tym korytku a dostał pewnie po raz pierwszy zauważonego przeze mnie crossa i znalazł się na UL 619. Oby takich skrótów więcejChodzi mi o to, że większość samolotów, które mają lecieć po UL980 lecą przesunięte na południe od tego korytarza. Rzadko lecą dokładnie po nim. Tak jest przynajmniej w mojej okolicy. Natomiast ten Virgin leciał dokładnie po UL980.![]()
Pozdrawiam