Z ciekawości szukałem na ten temat informacji w internecie i faktycznie chyba jest jakiś problem z oświetleniem. Tutaj wątek na forum Airliners,
https://www.airliners.net/forum/viewtopic.php?t=1397493
Ogólnie to właśnie Dreamlinery mają bardzo mocne beacony, chyba dlatego, że są LEDowe.Gryni pisze: ↑08 maja 2019, 20:36 Co do świateł B787 Air India. 19 kwietnia leciałem AI820 na trasie BDQ-DEL. Gdzieś pomiędzy miastami Godhra a Banswara po prawej stronie zauważyłem światła pozycyjne mijającego nas z kierunku przeciwnego samolotu. Światła mrugały jak w zabawkowym chińskmi dronie. Dosłownie jak dyskoteka. Po powrocie do domu, sprawdziłem FR24 i okazało się, że był to Dreamliner Air Indii. Wiem, że oni się tam jarają rozmaitymi światełkami, trąbkami, klaksonami i innymi udziwnieniami, ale żeby na samolotach? Zastanawiam się, czy ich B787 nie mają jakichś sepcjalnych trybów oświetlenia .
I teraz prośba jeżeli ktoś ma dostęp do playbacku z FR24 lub Planefindera z tego dnia o sprawdzenie tego lotu. Lot staruje o 20:20 LT, na UTC to 14:50. Może to ta sama maszyna była?
Jest nawet nagranie wieży z 787 QR, gdzie kontroler pyta o to załogę